Pudinková roláda: Jemný a vláčný dezert, který potěší celou rodinu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 80 minut
Jan, 05. 11. 2025

Pudinková roláda je nenáročný dezert s úžasně jemným krémem a nadýchaným těstem, který si vychutnáte ke kávě i jako sladkou snídani. Je ideální pro sváteční chvíle, víkendové chvíle pohody i běžné dny, kdy chcete upéct něco rychlého, ale opravdu výborného. Připravte si domácí pudinkovou roládu, která zmizí ze stolu během chvilky.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na krém:

Na těsto:

Postup přípravy

  • Krém: Do hrnce nalijte mléko, přidejte žloutek, oba cukry, škrob a promíchejte. Uvařte hustý krém a do horkého vmíchejte bílou čokoládu. Nechte zcela vychladnout.
  • Těsto: Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte olej a mléko. Zasypte moukou s práškem do pečiva a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte citronovou kůru.
  • Pečení: Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a pečte na 200 °C cca 20 minut. Poté ještě teplé srolujte i s papírem a nechte vychladnout.
  • Dokončení: Roládu rozbalte, potřete džemem, naneste krém a opět srolujte. Uložte do chladničky minimálně na 2 hodiny.
  • Podávání: Posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na úhledné porce.

Celková doba přípravy: cca 80 minut (včetně chlazení)

Počet porcí: cca 10 porcí

Závěr

Pudinková roláda je dezert, který zvládne opravdu každý. Díky bílé čokoládě je krém jemný, krémový a krásně drží tvar. Tento recept je ideální pro milovníky rychlých, jednoduchých a vláčných zákusků. Podávat ji můžete o víkendu, na návštěvě i při svátečních příležitostech. A pokud ji jednou vyzkoušíte, pravděpodobně už nebudete chtít jinou.