Připravte si luxusní jahodové řezy se smetanou a želatinou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 45 minut
Jan, 05. 05. 2025

Jahodové řezy se smetanou a želatinou jsou dokonalým letním dezertem, který potěší všechny milovníky lehkých a osvěžujících moučníků. Kombinace jemného piškotu, smetanového krému ze zakysané smetany a šlehačky a šťavnatých jahod zalitých želatinou vytvoří sladkou harmonii chutí, které neodoláte. Tento dezert je ideální pro rodinné oslavy, návštěvy i jen tak ke kávě.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na piškot:

Na smetanový krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Připravte piškotové těsto: Z bílků ušlehejte tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Poté přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
  • Pečení: Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut, dokud povrch lehce nezezlátne. Po upečení nechte piškot zcela vychladnout.
  • Smetanový krém: Ušlehejte smetanu ke šlehání do tuha. Poté do ní zlehka vmíchejte zakysanou smetanu a doslaďte moučkovým cukrem podle chuti.
  • Sestavení moučníku: Na vychladlý piškot rovnoměrně rozetřete smetanový krém. Na krém naskládejte omyté a nakrájené jahody.
  • Želatina: Připravte dortové želé podle návodu na obalu a nalijte ho rovnoměrně na jahody. Moučník nechte důkladně ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 45 minut + čas na tuhnutí (nejlépe přes noc)

  • Počet porcí: 12 větších nebo 16 menších řezů

Závěr

Jahodové řezy se smetanou a želatinou jsou tím pravým dezertem pro horké dny i slavnostní chvíle. Jejich svěží chuť, nadýchaná textura a krásný vzhled zaručí úspěch u všech hostů. Navíc je jejich příprava jednoduchá a výsledek vypadá jako z cukrárny. Vyzkoušejte je a zamilujete si je na první sousto!