Připravte si luxusní jahodové jogurtové řezy snadno a rychle: Dokonalý odpolední dezert recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 30 minut
Jan, 30. 04. 2025

Hledáte svěží, lehký a chutný dezert pro teplé dny? Tyto jahodové jogurtové řezy s piškotem, krémem a lesklou želatinou jsou ideální volbou! Skvěle se hodí na rodinné oslavy, víkendové posezení i jako sladká tečka ke kávě. Příprava je jednoduchá a výsledek naprosto úžasný.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na piškot:

Na krém a vrchní část:

Postup přípravy

  • Piškotový základ Vyšlehejte bílky s cukrem a vodou do tuhé pěny. Poté přidávejte po jednom žloutky a nakonec vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy (cca 20 × 30 cm) a pečte při 180 °C asi 20 minut. Nechte zcela vychladnout.
  • Jahodový jogurtový krém Želatinu nechte nabobtnat ve 3 lžících vody a poté jemně zahřejte do rozpuštění. Smetanu vyšlehejte do tuha. Nakrájejte 150 g jahod na kostičky a smíchejte je s jogurtem. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu a následně i šlehačku. Krém rozetřete na vychladlý piškot a dejte do lednice ztuhnout.
  • Zdobení a želatina Zbylé jahody pokrájejte na plátky a naskládejte je na ztuhlý krém. Připravte dortové želé podle návodu a opatrně nalijte na jahody. Opět dejte do lednice, ideálně na 2 hodiny.

⏱ Celková doba přípravy

  • Příprava: 30 minut

  • Pečení: 20 minut

  • Chlazení: minimálně 2 hodiny

  • Celkem: cca 3 hodiny

🍰 Počet porcí

12 až 15 kousků

✨ Závěr

Jahodové jogurtové řezy jsou lehkým a osvěžujícím zákuskem, který si zamiluje celá rodina. Skvěle chutnají, nádherně vypadají a příprava je přitom naprosto jednoduchá. Pokud hledáte dezert, který potěší chuťové buňky i oko, tento recept je tou pravou volbou!