Pribináčkový zákusek z plechu: Tvarohová dobrota, která zmizí během 5 minut! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 60 minut
Jan, 08. 04. 2025

Tento fantastický tvarohový dezert ve stylu Pribináčka si získá každého, kdo miluje jemné a krémové moučníky. Recept je inspirován videem z YouTube, ale vylepšený tak, aby chutnal opravdu celé rodině. Piškotové těsto s kakaem, lehký tvarohový krém a vláčná čokoládová poleva tvoří neodolatelnou kombinaci, která mizí z plechu rychlostí blesku!

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na čokoládovou polevu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme mléko a olej. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V samostatné míse promícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a tuto směs zašleháme do žloutkové hmoty. Nakonec jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C 20–25 minut. Necháme vychladnout.
  • Příprava krému: Tvaroh vyšleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem. Přidáme smetanu (podle konzistence, aby krém nebyl příliš řídký) a ztužovač šlehačky. Krém rovnoměrně natřeme na vychladlý korpus a necháme alespoň 30 minut ztuhnout v lednici.
  • Čokoládová poleva: Smetanu zahřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání rozpustíme. Necháme mírně vychladnout, ale stále tekutou polevu nalijeme na ztuhlý krém.
  • Chlazení a servírování: Hotový dezert necháme odležet ideálně přes noc. Krájíme zoubkovaným nožem, který si namáčíme v horké vodě a otíráme po každém řezu.

⏱ Celková doba přípravy: cca 60 minut (včetně chlazení)

🍽 Počet porcí: cca 20 kousků (z klasického plechu)

Závěr receptu

Tento domácí pribináčkový zákusek je jako sladký návrat do dětství. Je rychlý, jednoduchý a neodolatelný. Ať už jej připravíte na rodinnou oslavu, nebo jen tak ke kávě, zmizí z plechu během pár minut. A co je na tom nejlepší? Můžete si ho přizpůsobit podle sebe – přidat ovoce, změnit polevu nebo vyzkoušet jinou příchuť krému.