Přepadlý koláč s pudinkem a zakysanou smetanou: Lahodná pochoutka během chvilky recept
- Snadné na přípravu
- 12 porcí
- 120 minut
Tento přepadlý koláč si zamilujete díky jeho jednoduchosti, rychlosti přípravy a dokonalé kombinaci chutí. Krémová textura pudinku a zakysané smetany se skvěle doplňuje s kakaovým korpusem. Ideální dezert na každou příležitost!
Pro 12 porcí
Ingredience
Na těsto:
Na pudink:
Na smetanovou vrstvu:
Na ozdobu:
Postup přípravy
- Příprava pudinku: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink. Nechte ho vychladnout, občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup.
- Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Postupně přidávejte olej a vodu, šlehejte dohladka. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva, poté ji opatrně vmíchejte do vaječné směsi. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto lžící naneste kopečky pudinku.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut. Po upečení nechte koláč zcela vychladnout.
- Příprava smetanové vrstvy: Smetanu ke šlehání vyšlehejte s moučkovým cukrem do tuhé šlehačky. Opatrně ji smíchejte se zakysanou smetanou, až vznikne hladký krém. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý koláč.
- Dokončení: Povrch koláče posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Před podáváním nechte koláč alespoň 2 hodiny vychladit.
Podobné recepty
Další receptyFanta řezy – osvěžující letní dezert s tvarohem a pomerančovou polevou
dezerty
30 minut