Pravý valašský frgál podle jedinečného rodinného receptu s jednoduchou přípravou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 08. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na náplň:

    • povidla
    • mák
    • zelí
    • tvaroh

    Na drobenku:

    • 100 g rozpuštěného másla s rumem
    • 150 g moučkového cukru
    • 150 g polohrubé mouky
    • 1 vanilkový pudink (volitelné)
    1. Z části vlažného mléka, droždí, trochy cukru a mouky si připravíme kvásek a po vykynutí přidáme k mouce a ostatním přísadám.
    2. Zpracujeme nepříliš tuhé, vláčné těsto.
    3. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
    4. Potom těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme kulaté, ne moc hrubé frgály a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
    5. Potřeme připravenou náplní, posypeme drobenkou a necháme chvíli kynout.
    6. Potom dáme do předehřáté trouby a zvolna upečeme.
    7. Ještě horké pokapeme rozpuštěným máslem s trochou rumu.