Pravé české rohlíky z Moravy recept

Ingredience

  • 260 ml vlažné vody
  • 20g oleje
  • 10g soli
  • 300g polohrubé mouky
  • 200g hladké mouky
  • 1
  • 5 lžičky instantního droždí nebo 17
  • 5g čerstvého droždí
  • 5g cukru
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Ze dvou lžic vody, droždí, cukru a jedné lžíce mouky připravíme kvásek. Potom smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme jednotné těsto.
  2. Těsto necháme na teplém místě kynout 40 minut.
  3. Těsto rozdělíme na 15-16 menších kousků a přendáme je na pracovní desku, kterou si pokryjeme fólií. Každý kousek rozválíme na podlouhlou placku a jednoduše srolujeme.
  4. Rohlíčky přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme směsí rozmíchaného vajíčka a mléka.
  5. Pečeme při teplotě 150 stupňů 20 minut nebo při teplotě 200 stupňů 10-15 minut.