Potřebujete rychlý, ale vydatný pokrm, který zasytí ty Vaše strávníky? Pak vyzkoušejte tradiční slovenskou kuchyni aneb Máslovo-bryndzové koule! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 75 minut
Tomáš, 24. 10. 2024

Pokud hledáte rychlý a sytý pokrm, který vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí, vyzkoušejte máslovo-bryndzové koule inspirované tradiční slovenskou kuchyní. Tento snadný recept oceníte zejména tehdy, když máte málo času, ale potřebujete připravit vydatnou večeři pro celou rodinu. Máslovo-bryndzové koule jsou lahodné a snadno si je zamilují i ti nejnáročnější strávníci.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava směsi: Do mixéru vložte bryndzu, máslo, pažitku a prolisovaný česnek. Rozmixujte vše do jemné a homogenní směsi. Osolte a opepřete dle chuti.
  • Odpočinek v lednici: Hotovou směs dejte do ledničky ztuhnout přibližně na 1 hodinu, aby se chutě dobře spojily a směs byla snadno tvarovatelná.
  • Příprava obalů: Mezitím si rozdrobte na drobky plátky žitného chleba do jednoho talíře a nasekejte petrželku (nebo kopr) nadrobno do druhého talíře.
  • Tvarování koulí: Vyndejte z ledničky ztuhlou bryndzovou směs a vytvarujte z ní koule dle velikosti, kterou preferujete.
  • Obalování: Každou kouli obalte buď v chlebových drobcích, nebo v nasekané petrželce (či kopru), dle vaší chuti.
  • Finální chlazení: Hotové koule vraťte do ledničky na dalších 30 minut, aby dobře zatuhly.
  • Podávání: Koule jsou připravené k servírování! Můžete je podávat jako chutný předkrm nebo lehkou večeři s chlebem.

Tento jednoduchý recept vám umožní rychle a snadno připravit chutný pokrm, který oceníte nejen jako sytou večeři, ale i jako skvělý předkrm na rodinných oslavách. A pokud máte možnost sehnat bryndzu přímo ze Slovenska, vaše koule budou chutnat ještě lépe!