Potřebujete rychlý, ale vydatný pokrm, který zasytí ty Vaše strávníky? Pak vyzkoušejte tradiční slovenskou kuchyni aneb Máslovo-bryndzové koule! recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 75 minut
Pokud hledáte rychlý a sytý pokrm, který vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí, vyzkoušejte máslovo-bryndzové koule inspirované tradiční slovenskou kuchyní. Tento snadný recept oceníte zejména tehdy, když máte málo času, ale potřebujete připravit vydatnou večeři pro celou rodinu. Máslovo-bryndzové koule jsou lahodné a snadno si je zamilují i ti nejnáročnější strávníci.
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava směsi: Do mixéru vložte bryndzu, máslo, pažitku a prolisovaný česnek. Rozmixujte vše do jemné a homogenní směsi. Osolte a opepřete dle chuti.
- Odpočinek v lednici: Hotovou směs dejte do ledničky ztuhnout přibližně na 1 hodinu, aby se chutě dobře spojily a směs byla snadno tvarovatelná.
- Příprava obalů: Mezitím si rozdrobte na drobky plátky žitného chleba do jednoho talíře a nasekejte petrželku (nebo kopr) nadrobno do druhého talíře.
- Tvarování koulí: Vyndejte z ledničky ztuhlou bryndzovou směs a vytvarujte z ní koule dle velikosti, kterou preferujete.
- Obalování: Každou kouli obalte buď v chlebových drobcích, nebo v nasekané petrželce (či kopru), dle vaší chuti.
- Finální chlazení: Hotové koule vraťte do ledničky na dalších 30 minut, aby dobře zatuhly.
- Podávání: Koule jsou připravené k servírování! Můžete je podávat jako chutný předkrm nebo lehkou večeři s chlebem.