Pomerančové kostky: Výborný domácí recept na skvělý zákusek

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 65 minut
Jan, 10. 03. 2025

Pokud hledáte recept na skvělý a osvěžující zákusek, který vás zaručeně potěší, vyzkoušejte tento skvělý recept na pomerančové kostky. Tento lahodný dezert s pomerančovým nádechem a krémovou náplní bude perfektním závěrem každé oslavy nebo sladkým pohoštěním pro návštěvu. Pomerančové kostky se hodí pro každou příležitost, a i když je třeba je nechat pár hodin vychladnout, budete za to odměněni dokonalou chutí.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na polevu:

Na punč:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Den před pečením si připravte čokoládovou směs na náplň. Rozpusťte čokoládu ve šlehačce a nechte vychladnout. Poté uložte na noc do chladničky.
  • Příprava těsta: Bílky vyšlehejte se špetkou soli, přidávejte postupně cukr a šlehejte do tuha. Přidejte žloutky, olej, vodu a promíchejte. Nakonec vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Vylijte na plech pokrytý pečícím papírem a pečte při teplotě 180°C přibližně 10-15 minut. Stejným způsobem připravte i druhý plát.
  • Příprava náplně: Ušlehejte smetanu s vychladlou čokoládou. Poté přidejte mascarpone, jemný tvaroh a pomerančový koncentrát Sunquick. Dobře promíchejte.
  • Sestavení zákusku: Vychladlý první plát potřete meruňkovým džemem a následně natřete připravenou náplní. Přiložte druhý plát a napunčujte ho pomerančovým punčem (směs vody a Sunquick).
  • Příprava polevy: Všechny ingredience na polevu smíchejte a povařte. Horkou polevu nalijte na vrch zákusku a rozetřete rovnoměrně. Po vychladnutí zákusek dejte do chladničky na několik hodin.
  • Finální úprava: Po vychladnutí odstraňte okraje a nakrájejte na kostky.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 45 minut
  • Chlazení: 6-8 hodin
  • Pečení: 20-30 minut
  • Počet porcí: 24 kostek

Závěr:

Pomerančové kostky jsou nejen lahodné, ale také krásně vypadají a budou ozdobou každé slavnostní tabule. Jejich jemná pomerančová chuť a krémová náplň vás nadchnou, a pokud je připravíte den předem, budou ještě lepší. Tento recept si zamilujete, stejně jako vaši hosté!