Plněné trojúhelníky – miluje je celá rodina. Jsou lepší než chlebíčky! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 50 minut
Jan, 14. 07. 2025

U nás doma už nic jiného nechtějí. Tyto slané trojúhelníky s kuřecím masem, šunkou, sýrem a zeleninou v jemném kynutém těstě si zamiluje každý.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na potření a dozdobení:

Postup přípravy

  • Příprava kvásku Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a lžíci mouky, promíchejte a nechte 10 minut kynout.
  • Příprava těsta Ve velké míse smíchejte hladkou mouku se solí, přidejte kvásek, olej a rychle vypracujte hladké těsto. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout, až zdvojnásobí objem.
  • Příprava náplně Na pánvi bez tuku krátce orestujte nadrobno nakrájenou slaninu, přidejte cibuli a česnek a osmažte dozlatova. Vmíchejte šunku, kukuřici, sůl a pepř, stáhněte z ohně a promíchejte s kysanou smetanou.
  • Tvarování trojúhelníků Vykynuté těsto rozdělte na dvě části, každou rozválejte na placku silnou asi 5 mm. Potřete směsí česneku a dalších 2 lžic kysané smetany. Rovnoměrně rozložte náplň a posypte sýrem. Zarolujte podélně a nakrájejte šikmo na trojúhelníky.
  • Druhé kynutí a potření Trojúhelníky rozložte na plech vyložený papírem a nechte 20 minut odpočívat. Smíchejte žloutek s lžící smetany, potřete vrch a posypte sezamem.
  • Pečení Pečte v troubě předehřáté na 180 °C (horkovzduch 160 °C) 15–20 minut dozlatova.

Celková doba přípravy

  • Příprava kvásku a těsta: 15 minut

  • První kynutí: 60 minut

  • Tvarování a druhé kynutí: 20 minut

  • Pečení: 15–20 minut

  • Celkem aktivně: 50 minut + 1 hodina 20 minut kynutí

Závěr receptu

Tyto plněné trojúhelníky jsou skvělým tipem na rychlou večeři i pohoštění pro návštěvu. Jemné kynuté těsto, šťavnatá náplň a křupavý sezam vytvářejí dokonalou kombinaci, kterou budete chtít péct pořád dokola.