Doba přípravy 30 minut
Celková doba cca 1 hodina 35 minut
Počet porcí 4
Servírování a tipy
Podávejte horké přímo na lůžku ze zeleninové směsi. Skvěle chutná s bramborovou kaší, rýží nebo s křupavým chlebem.
Chcete výraznější šťávu? Přilijte do zeleninového základu 100 ml vývaru. Pikantnější verze vznikne přidáním špetky chilli nebo kajenského pepře do náplně. Sýr můžete obměnit za čedar či ementál, případně přidat pár lžic zakysané smetany do zeleninového základu pro krémovější výsledek.
Závěr
Tyto plněné papriky zapečené na voňavé zelenině s křupavou sýrovou čepicí jsou důkazem, že poctivá klasika může chutnat moderně a vyváženě. Díky bylinkám a koření je maso šťavnaté a chuťově plné, zeleninové lůžko dodá svěžest a šťávu. Recept si rychle najde místo ve vašem týdenním repertoáru i na slavnostním stole.