Plněné kuřecí rolky ve slanině se žampiony a sýrem: návyková večeře z jednoho plechu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 60 minut
Jan, 01. 09. 2025

Rychlé, šťavnaté, efektní. Tyhle kuřecí rolky ve slanině mají uvnitř voňavou žampionovou směs, bylinky a sýr, zvenku křupavou slaninu a k nim svěží salát s bylinkovým dipem. Ideální volba na rodinnou večeři i pohoštění pro přátele – na stole vypadají skvěle a chutnají ještě lépe.

Pro 4 porce

Ingredience

Rolky:

Salát:

Dip:

Postup přípravy

  • Náplň do rolek: Na pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zesklovatěte. Vmíchejte nasekaný česnek, krátce orestujte. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, osolte, opepřete a duste doměkka, až se tekutina zredukuje. Stáhněte z ohně, přimíchejte nasekanou petržel a nechte vychladnout.
  • Zavinování: Kuřecí prsa podélně rozkrojte na plátky, jemně naklepejte, osolte, opepřete a poprašte sladkou paprikou. Na každý plátek položte lžičku žampionové směsi a trochu strouhaného sýra, pevně srolujte a obalte plátkem slaniny. V případě potřeby zajistěte párátkem. Rolky naskládejte do lehce vymazané zapékací mísy.
  • Pečení: Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 35–40 minut. Na posledních 5 minut můžete zapnout gril pro extra křupavou slaninu. V průběhu jednou přelijte výpekem.
  • Salát: Okurku a kapii nakrájejte na kostičky, rajčata na poloviny, cibuli nadrobno. Přidejte nasekanou pažitku a kopr, vmíchejte smetanový sýr, osolte a opepřete. Promíchejte a nechte krátce odležet.
  • Dip: Zakysanou smetanu smíchejte se sójovou omáčkou, utřeným česnekem, koprem, podle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte vychlazené.
  • Servírování: Rolky podávejte horké se salátem a lžící dipu. Skvělé jsou i s pečenými bramborami nebo čerstvým pečivem.

Celková doba přípravy:

60–70 minut (příprava 20–25 minut, pečení 35–40 minut)

Počet porcí:

4 porce (cca 8–10 menších rolek)

Závěr

Plněné kuřecí rolky ve slanině jsou důkazem, že z pár surovin vykouzlíte jídlo „restaurační“ chuti bez složité přípravy. Šťavnaté maso, křupavá slanina a krémová žampionová náplň si rozumí na jedničku – a se svěžím salátem a bylinkovým dipem jde o večeři, na kterou se budete těšit. Doporučujeme upéct rovnou dvojitou dávku.