Celková doba přípravy: 1 hodina 30–45 minut
Počet porcí: 12–14 plátků
Tipy Pro Jistotu Úspěchu
-
Piškot nepřepečte – musí zůstat pružný. Po upečení ho nenechávejte na rozpáleném plechu, aby nevyschl.
-
Pudink a máslo musí mít stejnou teplotu; jinak krém řídne. Kdyby se srazil, krátce ho prošlehejte se lžící teplého pudinku.
-
Na výraznější ovocnou linku přidejte pod krém ještě pár kapek citronové šťávy do marmelády.
-
Rum či Malibu jsou volitelné; bez alkoholu použijte pomerančový sirup.
Závěr
„Obyčejná“ piškotová roláda je důkaz, že z poctivých surovin vznikne dezert s efektem cukrárny. Nadýchaný plát, meruňková marmeláda, hladký máslovo-pudinkový krém a kokosový finiš – kombinace, která se neomrzí. Recept si uložte mezi jistoty k nedělní kávě i rodinným oslavám.