Perníčky, zaručeně hned měkké a s dokonale křehkou chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. V misce si spolu zpracujeme všechny přísady, vznikne nám lepivé těsto, ale netřeba se toho bát ( “nelekněte se, když se Vám budou i” uši “lepit” – píše paní Gabika).
    2. Těsto si vyválíme na tloušťku 3 mm a můžeme vykrajovat perníčky.
    3. Poklademe na vymazaný plech a pečeme v troubě 4-5 minut při teplotě 200 ° C.
    4. Když perníčky vyjmeme z trouby, ještě horké jejich třeba potřít rozšlehaným vajíčkem. Budou pěkně lesklé.
    5.  Po vychladnutí zdobíme rozšlehaným bílkem (bílek + cukru + pár kapek citrónu pro lesk).
    6. Tyto perníky jsou hned od začátku měkoučké.
    7. Kakao udělá perníčky tmavší a díky bílku budou světlejší.