Skvělá bramborová buchta dobrůtka recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Jan, 31. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Brambory si umyjeme a oškrábeme
  • Takto očištěné brambory si uvaříme v jemně osolené vodě, zcedíme a necháme vychladnout
  • Po úplném vychladnutí brambory přemeleme v mlýnku na maso
  • Tvrdý sýr si nastroháme na jemno
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky
  • Ušleháme si vejce
  • Všechny tyto suroviny (vejce, cibuli a nastrouhaný sýr) přidáme do brambor a důkladně promícháme
  • Z těsta si utvoříme bochánky (velikost dle sebe) a obalíme ve strouhance
  • Před smažením ještě na bochánky uděláme rýhy například mřížkou
  • Na pánvi si na mírném ohni ohřejeme olej a přidáme máslo
  • Bochánky potom do zlatova smažíme z obou stran a podáváme