Celková doba přípravy 55–60 minut
Počet porcí 4
Poznámka 1 hrnek = 250 ml
Tipy pro jistý výsledek
-
Důkladné vymačkání cuket je klíč k pevné konzistenci bez nutnosti přidávat nadbytek strouhanky.
-
Pro extra křupavý povrch kuličky zlehka postříkněte olejem nebo potřete štětcem.
-
Ricottu lze nahradit tučným měkkým tvarohem; chuť bude o něco sýrovější, struktura pevnější.
-
Kuličky jsou skvělé i studené do krabičky a výborně se hodí k rajčatové salse.
Závěr
Pečené cuketové kuličky jsou lehké, chutné a hotové bez zbytečného smažení. Ricotta udrží šťavnatost, parmazán dodá umami a bylinky svěžest. S jednoduchou kořeněnou rýží a rychlým koprovo-česnekovým dipem máte na stole vyvážené jídlo, po kterém se jen zapráší.