Pečené brambory plněné směsí sýru, česneku a cibulky s vejcem navrchu recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 60 minut
Tento jednoduchý recept na zapečené brambory plněné sýrem, cibulí a vajíčkem je skvělým tipem na chutnou a výživnou večeři nebo snídani. Brambory jsou pečené do křupava, doplněné jemným sýrem, česnekem a zakončené čerstvým vajíčkem. Jednoduché na přípravu a plné chutí!
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava brambor: Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory umyjte, lehce propíchejte vidličkou a dejte péct na 30 až 40 minut, dokud nebudou měkké. Poté je nechte vychladnout.
- Příprava směsi: Ve velké pánvi rozehřejte olej (nebo máslo) a přidejte nakrájený česnek a cibuli. Opékejte na středním plameni asi 5 minut, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí.
- Vydlabání brambor: Brambory podélně rozkrojte a opatrně vydlabejte střed, aby vznikl prostor na náplň.
- Smíchání náplně: Vydlabanou část brambor přidejte do pánve k cibuli a česneku. Vmíchejte nastrouhaný sýr, sůl a pepř a dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Plnění brambor: Připravte plech vyložený pečicím papírem. Brambory položte na plech a naplňte je vzniklou směsí. Lžící urovnejte povrch a vytvořte malou prohlubeň pro vajíčko.
- Zapečení s vajíčkem: Do každé brambory rozklepněte jedno vajíčko. Posypte pažitkou a dejte péct do trouby na 10 až 15 minut, dokud nejsou bílky zcela upečené, ale žloutky zůstávají ještě měkké.