Pečené brambory plněné směsí sýru, česneku a cibulky s vejcem navrchu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 60 minut
Tomáš, 01. 10. 2024

Tento jednoduchý recept na zapečené brambory plněné sýrem, cibulí a vajíčkem je skvělým tipem na chutnou a výživnou večeři nebo snídani. Brambory jsou pečené do křupava, doplněné jemným sýrem, česnekem a zakončené čerstvým vajíčkem. Jednoduché na přípravu a plné chutí!

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava brambor: Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory umyjte, lehce propíchejte vidličkou a dejte péct na 30 až 40 minut, dokud nebudou měkké. Poté je nechte vychladnout.
  • Příprava směsi: Ve velké pánvi rozehřejte olej (nebo máslo) a přidejte nakrájený česnek a cibuli. Opékejte na středním plameni asi 5 minut, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí.
  • Vydlabání brambor: Brambory podélně rozkrojte a opatrně vydlabejte střed, aby vznikl prostor na náplň.
  • Smíchání náplně: Vydlabanou část brambor přidejte do pánve k cibuli a česneku. Vmíchejte nastrouhaný sýr, sůl a pepř a dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  • Plnění brambor: Připravte plech vyložený pečicím papírem. Brambory položte na plech a naplňte je vzniklou směsí. Lžící urovnejte povrch a vytvořte malou prohlubeň pro vajíčko.
  • Zapečení s vajíčkem: Do každé brambory rozklepněte jedno vajíčko. Posypte pažitkou a dejte péct do trouby na 10 až 15 minut, dokud nejsou bílky zcela upečené, ale žloutky zůstávají ještě měkké.