Pečená kuřecí stehna s medem, limetou a koriandrem – jednoduchý oběd z jedné mísy recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 75 minut
Jan, 22. 07. 2025

Voňavá kuřecí stehna s karamelizovanou cibulí, česnekem a bylinkami, zakápnutá limetovou šťávou a potřené medem. Minimum práce, maximum chuti – ideální hlavní chod na každý den i pro začátečníky.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Rozpálení trouby a cibulový základ Předehřejte troubu na 200 °C (horní/dolní ohřev). Na pánvi rozpalte trochu oleje (asi 2 lžíce) a na středním plameni zarestujte cibuli dozlatova.
  • Orestujte cibuli Na pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje. Na středním plameni zarestujte čtvrtky cibule dozlatova a nechte je lehce zkaramelizovat. Přendejte do velkého pekáče.
  • Připravte maso a koření Ke cibuli v pekáči přidejte kuřecí stehna, neoloupané stroužky česneku, koriandr, limetkovou šťávu, zbytek oleje, pepř a sůl. Vše dobře promíchejte, aby se suroviny obalily olejem a kořením. Stehna položte kůží nahoru.
  • Glazura medem Kuřecí stehna potřete medem (štětcem nebo lžící) – zajistí karamelizaci a křupavou kůži.
  • Pečení a podlévání Pečte přibližně 60 minut, dokud maso neodpadá od kosti. V polovině pečení stehna přelijte výpekem, aby nevyschla.
  • Servírování Po vytažení z trouby nechte maso 5 minut odpočinout. Podávejte s doporučeným kečupem a zeleninou nebo přílohou dle chuti.

Počet porcí

4 porce

Celková doba přípravy

  • Příprava: 15 minut

  • Pečení: 60 minut

    Celkem: cca 1 hodina 15 minut

Závěr

Tento recept na pečená kuřecí stehna s medem a limetou je důkazem, že jednoduchost funguje. Kombinace sladkého medu, svěží limety a aromatického koriandru vytvoří omáčku, kterou budete chtít vylízat do poslední kapky. Uložte si recept – stane se vaší rychlou volbou pro chutný rodinný oběd.