Celková doba přípravy: 30–40 minut
Počet porcí: cca 1,2 kg krému (na 1 velký dort, nebo 2 rolády)
Tipy pro jistý výsledek
-
Teplota je klíč: základ studený, máslo měkké. Při rozdílných teplotách hrozí sražení.
-
Pokud se krém mírně srazí, na chvíli ho zlehka prohřejte nad parou a znovu prošlehejte.
-
Chuť lze doladit špetkou soli, lžící rumu, vanilkovým extraktem nebo 1 lžící instantní kávy rozpuštěné v kapce smetany.
-
Skladování: v lednici do 5 dnů, zamrazení do 2 měsíců (před použitím nechte pomalu povolit a krátce došlehejte).
Závěr
Pařížský krém je neochvějná klasika, která se odvděčí stabilitou, jemností a sytou čokoládovou chutí. S trochou trpělivosti při chlazení a šlehání získáte univerzální náplň pro slavnostní dorty i drobné cukroví, která nikdy nezklame.