Pařížské rohlíčky: luxusní domácí cukroví s krémem a čokoládovou polevou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 90 minut
Jan, 07. 11. 2025

Pařížské rohlíčky patří mezi nejluxusnější domácí cukroví. Jemné ořechové těsto, pařížský krém z vajec a kakaa a lesklá čokoládová poleva tvoří kombinaci, která chutná jako z profesionální cukrárny. Tento recept je ideální nejen na Vánoce, ale i na slavnostní oslavy, kde potřebujete zaujmout něčím opravdu delikátním a dokonale vyladěným.

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Čokoládová poleva:

Postup přípravy

  • Začneme přípravou krému. Vejce s cukrem vyšleháme nad vodní lázní a zahříváme asi 5 minut, dokud směs nedosáhne přibližně 70 °C. Poté vyšleháme do pěny, přidáme kakao i změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Krém uložíme do chladničky a necháme vychladnout.
  • Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Postupně přidáváme cukr a vyšleháme do lesku. Nakonec jemně vmícháme mleté lískové ořechy. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na plech vystlaný pečicím papírem tvarujeme malé rohlíčky. Pečeme při 210 °C asi 5 minut, poté mírně pootevřeme dvířka a necháme ještě 10 minut dosušit. Necháme vychladnout.
  • Z vychlazeného krému naplníme cukrářský sáček a na každý rohlíček vytvoříme ozdobný krémový vršek. Poté vrátíme rohlíčky do lednice.
  • Čokoládu s kokosovým olejem rozpustíme nad párou a dobře promícháme. Ztuhlé rohlíčky postupně namáčíme do polevy a necháme ztuhnout.

Celková doba přípravy: cca 1 hod 30 minut (včetně chlazení)

Počet porcí: cca 40 kusů

Závěr

Pařížské rohlíčky jsou cukroví, které dokáže udělat dojem vždy a všude. Vynikající krém, ořechové těsto a pravá čokoláda tvoří dezert, který působí luxusně, profesionálně a chuťově naprosto bez kompromisu. Pokud hledáte skutečně prémiové vánoční cukroví nebo chcete mít doma něco výjimečného, tento recept patří mezi nejlepší volby.