Pařížské rohlíčky: Jemné pečivo, které si zamilují všichni gurmáni! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 90 minut
Jan, 30. 06. 2025

Pařížské rohlíčky spojují nadýchaný sníh z bílků, bohatou oříškovou chuť a lahodnou rumovou náplň. Po polití čokoládovou polevou se stanou neodolatelnou pochoutkou k svátečnímu stolu i odpolednímu čaji.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto (cca 24 rohlíčků):

Na rumovou náplň:

Na čokoládovou polevu:

Postup přípravy

  • Těsto Nad párou vyšlehejte bílky s cukrem do pevného, lesklého sněhu (cca 8–10 min). Jemně vmíchejte směs mletých ořechů, mouky a prášku do pečiva. Cukrářským sáčkem na plech vyložený papírem vytvarujte rohlíčky.
  • Sušení a předpečení Vložte rohlíčky do trouby vyhřáté na 90–100 °C a sušte 1 hodinu. Po uplynutí času zvyšte teplotu na 120 °C a sušte dalších 20–30 min, až jsou rohlíčky suché a na dotek pevné.
  • Rumová náplň Nad párou vyšlehejte žloutky s cukrem do nazlátlé, husté konzistence. V jiné misce utřete máslo s vanilkovým cukrem a rumem do hladka. Spojte obě směsi, přidejte kakao a dobře promíchejte, až vznikne krémová náplň.
  • Plnění a glazování Vychladlé rohlíčky naplňte připravenou náplní cukrářským sáčkem. Čokoládu rozpusťte se ztuženým tukem nad párou. Každý rohlíček ponořte do polevy a nechte okapat.
  • Chlazení a servírování Polevou potažené rohlíčky nechte alespoň 15 min odpočinout, aby poleva ztuhla. Podávejte ke kávě nebo čaji.

Počet porcí

24 ks (případně 12 porcí po 2 rohlíčcích)

Celková doba přípravy

  • Příprava těsta a surové sušení: 30 min

  • Vysoušení a předpečení rohlíčků: 90 min (90–100 °C, ke konci 120 °C)

  • Příprava náplně: 15 min

  • Plnění a glazování: 15 min

  • Chlazení: 15 min

  • Celkem: cca 3 hodiny

Závěr receptu

Pařížské rohlíčky jsou opravdovým klenotem domácí cukrařiny – dokonale křehké na povrchu, nadýchané uvnitř a plné oříškově-rumové chuti. Čokoládová poleva jim dodává luxusní finiš, který ocení každý gurmán. Vyzkoušejte je na rodinnou oslavu či jako elegantní dárek, na který budete pyšní.