Pařené, pečené i dukátové buchty jako z obláčku recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 2 minuty
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Do vlažného mléka dáme oba cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej
- Ručním šlehačem vše propojíme
- Přidáme mouky a nakonec droždí
- Vše mícháme 20 minut
- Nechte kynout
- Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem
- Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujeme kolečka
- Přidejte náplň a zabalte
- Všechny buchty namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe.
- Buchty vyskládejte do pekáčku, ale nechte mezi němi mezery
- Nechte na teplém místě 30 minut kynout
- Poté potřete bílky a dejte péct na 170 stupňů na 30 minut
- Ihned upečené vyklopte