Palačinky s těstem z másla a smetany Dobrota recept

Ingredience

  • 5 vajec
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek mléka
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • ½ šálku moučkového cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • špetku soli
  • 1 bal. vanilkového cukru nebo 1 lžičku vanilkového aroma
  • Máslo na smažení
4x
0 Kcal
00:45
Snadné

Postup přípravy

  1. Vlažné rozpuštěné máslo smícháme s ostatními přísadami a vymícháme jemné, hladké těsto bez hrudek.
  2. Těsto necháme pár minut odležet a potom smažíme jako klasické palačinky na másle, avšak dávkujeme méně cesta (francouzské palačinky by měly být menší a trochu tlustší, než ty naše).
  3. Úžasně chutnají i samy o sobě, můžete je však podávat s čerstvým ovocem, čokoládou, džemem nebo zakysanou smetanou či tvarohem.

Poznámka

1 šálek = 200 ml