Ovocné tvarohové knedlíky plněné sezónním ovocem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 40 minut
Jan, 22. 05. 2025

Nadýchané knedlíky z tvarohu a krupice obohacené sladkým ovocem v sobě spojují jemnou tvarohovou chuť a svěží vůni čerstvého ovoce. Díky jednoduchému těstu a krátké době varu si je připravíte i v pracovních dnech a potěšíte rodinu i hosty.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse smíchejte tvaroh, žloutky, sůl a škrob. Postupně přisypávejte krupici a rukama nebo vařečkou zpracujte hladké, nelepivé těsto. Nechte ho 10 minut odpočinout, aby krupice lehce nabobtnala.
  • Příprava ovoce Ovoce omyjte, švestky a meruňky vypeckujte, jahody případně nakrájejte na poloviny.
  • Tvarování knedlíků Z těsta odebírejte menší kousky (cca 60 g), vytvarujte z nich placky, do středu každé placky zabalte jeden kus ovoce a důkladně uzavřete. Vznikne vám asi 12 knedlíků.
  • Vaření Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji. Knedlíky vkládejte opatrně jednoho po druhém, promíchejte, aby se nepřilepily na dno, a vařte 8 minut od okamžiku, kdy všechny vyplavou na hladinu.
  • Podávání Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat a servírujte ještě teplé. Můžete je pocukrovat moučkovým cukrem, polít rozpuštěným máslem nebo obalit v osmažené strouhance.

Časová náročnost a počet porcí

  • Příprava těsta a ovoce: 15 min

  • Odpočinek těsta: 10 min

  • Tvarování a vaření: 15 min

  • Celková doba: cca 40 min

  • Počet porcí: 4 (po 3 knedlících)

Závěr

Ovocné tvarohové knedlíky jsou ideální kombinací krupicového těsta a šťavnatého ovoce. Jednoduchá příprava bez kynutí zpříjemní den i začátečníkům v kuchyni. Podávejte je horké se skořicovým cukrem nebo máslovou strouhankou a užijte si tradiční český dezert v moderním provedení.