Originální recept od mojí tety ze Slovenska na ty nejlepší bramborové knedlíky. Tak dobré knedlíky jste ještě nejedli!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Tomáš, 17. 12. 2024

Tento recept na bramborové knedlíky s náplní ze slaniny a cibule je naprostý skvost! Skvěle se hodí jako příloha k dušenému zelí, ale své místo si najdou i jako hlavní chod. Takto připravené knedlíky si zamiluje celá rodina.

Pro 4 porce

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Postup přípravy

  • Příprava bramborového těsta: Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte krupici, hrubou mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Vypracujte jednotné těsto, které se nelepí a dobře se s ním pracuje.
  • Tvoření knedlíků: Těsto přeneste na pomoučený vál a rozválejte na plát silný asi 1 cm. Plát rozdělte na jednotlivé čtverce nebo obdélníky.
  • Příprava náplně: Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na oleji dozlatova. Přidejte nakrájenou slaninu nebo uzené maso a chvíli společně opékejte. Náplň nechte vychladnout.
  • Plnění knedlíků: Do středu každého čtverce těsta dejte připravenou náplň. Těsto zabalte a vytvořte pevné kuličky nebo šišky.
  • Vaření: Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte přibližně 10 minut. Doba vaření závisí na velikosti knedlíků. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na povrch.
  • Servírování: Knedlíky podávejte s osmaženou cibulkou a dušeným zelím.

Tento recept si určitě oblíbíte! Knedlíky jsou jemné, chutné a náplň ze slaniny a cibule jim dodává ten pravý šmrnc. Dobrou chuť!