Originální domácí Croissanty z Francie hotové za chvilku a křupavé recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Jan, 13. 11. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Všechny suroviny, které jsme uvedli výše, je třeba jenom smíchat. Nic více není třeba dělat.
  • Těsto by mělo být důkladně prohněteno. Potom si zaslouží odpočívat. Dejte ho do lednice zhruba na 1 hodinu. Díky tomu se složky jak lépe propojí, tak dojde i k tomu, že bude těsto více nadýchané.
  • Vždy odkrojte kousek těsta, vyválejte z něho tenký kruh a máte základ, do kterého dáte zhruba jednu lžičku náplně dle vaší chuti.
  • Potom už jenom zabalíte a vložíte na plech vyložený pečicím papírem. Takto postupujete dále, dokud nezpracujete veškeré těsto.
  • Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia a jakmile bude připravena, vložte je do ní. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti jednotlivých kusů. Doporučujeme průběh pečení sledovat a péct takzvaně do zlatova.
  • Poté je vyjměte, nechte chvíli vychladnout a ještě vlažné je obalte v moučkovém cukru.