Originální domácí Croissanty z Francie hotové za chvilku a křupavé recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Všechny suroviny, které jsme uvedli výše, je třeba jenom smíchat. Nic více není třeba dělat.
- Těsto by mělo být důkladně prohněteno. Potom si zaslouží odpočívat. Dejte ho do lednice zhruba na 1 hodinu. Díky tomu se složky jak lépe propojí, tak dojde i k tomu, že bude těsto více nadýchané.
- Vždy odkrojte kousek těsta, vyválejte z něho tenký kruh a máte základ, do kterého dáte zhruba jednu lžičku náplně dle vaší chuti.
- Potom už jenom zabalíte a vložíte na plech vyložený pečicím papírem. Takto postupujete dále, dokud nezpracujete veškeré těsto.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia a jakmile bude připravena, vložte je do ní. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti jednotlivých kusů. Doporučujeme průběh pečení sledovat a péct takzvaně do zlatova.
- Poté je vyjměte, nechte chvíli vychladnout a ještě vlažné je obalte v moučkovém cukru.