Oreo jahodový cheesecake recept
- Sředně těžká přípava
 - 8 porcí
 - 240 minut
 
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 250 stupňů.
 - Vložte polovinu sušenek do kuchyňského robota. Mixujte, dokud se vytvoří drobky, přidejte rozpuštěné máslo a znovu mixujte, dokud se sušenky a máslo nespojí.
 - Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na plech (nejlépe asi kulatý), který si vyložíme papírem.
 - Pečeme v troubě po dobu 5 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
 - Jahody smícháme v hrnci s 1 PL cukru a 1 PL vody.
 - Přivedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut doměkka. Občas promícháme.
 - Zkombinujeme citrónovou šťávu s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidáme do jahodové směsi a dusíme další 1 minutu, dokud hmota nezhoustne.
 - Umístíme jahodovou směs do kuchyňského robota a mixujeme do hladka.
 - Tvaroh, zakysanou smetanu, zbylý cukr, vanilkový extrakt a vejce utřeme v kuchyňském robotu.
 - Mixujeme do hladka, rozetřeme na připravený korpus.
 - Přidáme připravenou jahodovou směs a pečeme při 180 stupních po dobu 35 minut nebo dokud není koláč mírně třesavý.
 - Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Rozdrtíme zbylé sušenky a posypeme vrch koláče. Jemným zatlačíme.
 - Uložíme do chladničky, dokud neztuhne (cca 3 hodiny).
 - Vyjmeme, nakrájíme cheesecake a můžeme konzumovat.
 



                        
