Oreo jahodový cheesecake recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 240 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 250 stupňů.
- Vložte polovinu sušenek do kuchyňského robota. Mixujte, dokud se vytvoří drobky, přidejte rozpuštěné máslo a znovu mixujte, dokud se sušenky a máslo nespojí.
- Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na plech (nejlépe asi kulatý), který si vyložíme papírem.
- Pečeme v troubě po dobu 5 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
- Jahody smícháme v hrnci s 1 PL cukru a 1 PL vody.
- Přivedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut doměkka. Občas promícháme.
- Zkombinujeme citrónovou šťávu s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidáme do jahodové směsi a dusíme další 1 minutu, dokud hmota nezhoustne.
- Umístíme jahodovou směs do kuchyňského robota a mixujeme do hladka.
- Tvaroh, zakysanou smetanu, zbylý cukr, vanilkový extrakt a vejce utřeme v kuchyňském robotu.
- Mixujeme do hladka, rozetřeme na připravený korpus.
- Přidáme připravenou jahodovou směs a pečeme při 180 stupních po dobu 35 minut nebo dokud není koláč mírně třesavý.
- Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Rozdrtíme zbylé sušenky a posypeme vrch koláče. Jemným zatlačíme.
- Uložíme do chladničky, dokud neztuhne (cca 3 hodiny).
- Vyjmeme, nakrájíme cheesecake a můžeme konzumovat.
Podobné recepty
Další receptyŠpanělská omeleta! Takhle báječně připravená vejce jste ještě nejedli!
Bez masa
15 minut