Oreo jahodový cheesecake recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 19. 11. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Předehřejeme troubu na 250 stupňů.
    2. Vložte polovinu sušenek do kuchyňského robota. Mixujte, dokud se vytvoří drobky, přidejte rozpuštěné máslo a znovu mixujte, dokud se sušenky a máslo nespojí. 
    3. Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na plech (nejlépe asi kulatý), který si vyložíme papírem.
    4. Pečeme v troubě po dobu 5 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. 
    5. Jahody smícháme v hrnci s 1 PL cukru a 1 PL vody.
    6. Přivedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut doměkka. Občas promícháme. 
    7. Zkombinujeme citrónovou šťávu s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidáme do jahodové směsi a dusíme další 1 minutu, dokud hmota nezhoustne.
    8. Umístíme jahodovou směs do kuchyňského robota a mixujeme do hladka. 
    9. Tvaroh, zakysanou smetanu, zbylý cukr, vanilkový extrakt a vejce utřeme v kuchyňském robotu. 
    10. Mixujeme do hladka, rozetřeme na připravený korpus. 
    11. Přidáme připravenou jahodovou směs a pečeme při 180 stupních po dobu 35 minut nebo dokud není koláč mírně třesavý.
       
    12. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Rozdrtíme zbylé sušenky a posypeme vrch koláče, jemným zatlačením. 
    13. Uložíme do chladničky, dokud neztuhne (cca 3 hodiny). 
    14. Vyjmeme, nakrájíme na čtverce a můžeme konzumovat.

Tvarohový závin bez těsta recept

moučníky
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Kynuté buchty s povidly od babičky recept

dezerty
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor