Ořechové řezy s rumem a čokoládou – nedá se jim odolat recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Jan, 30. 05. 2025

Svůdná kombinace vláčného kakaového korpusu, aromatických ořechů s nádechem rumu a bohatého čokoládového krému vytváří dezert, který nikdy nezklame. Připravte si tyto řezy předem, nechte je přes noc uležet a servírujte je ke slavnostní tabuli i k odpolední kávě.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na kakaový piškot:

Na ořechový krém (krém 1):

Na čokoládový krém (krém 2):

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Kakaový piškot: Bílky s cukrem vyšlehejte do tuhého sněhu. Jemně vmíchejte žloutky, olej a vroucí vodu. Nakonec spatně zapracujte prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem (20×30 cm) a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 min, až je korpus pevný na dotek.
  • Ořechový krém (krém 1): Smíchejte mleté ořechy s rumem a moučkovým cukrem. Nechte chvíli odstát, aby se chutě propojily.
  • Čokoládový krém (krém 2): Vejce a cukr šlehejte nad parou, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout. Vmíchejte kakao a postupně zašlehejte máslo, až vznikne hladký krém.
  • Sestavení řezů: Vychladlý piškotový korpus potřete ořechovým krémem. Navrch rozetřete čokoládový krém. Řezy nechte v lednici minimálně 4 h (nejlépe přes noc) ztuhnout.
  • Dokončení: Před podáváním posypte povrch nastrouhanou tmavou čokoládou. Krájejte na řezy a servírujte vychlazené.

Celková doba přípravy:

  • Příprava těsta a pečení: 30 min

  • Příprava krémů: 25 min

  • Chlazení a ztuhnutí: minimálně 4 h (ideálně přes noc)

  • Celkem: cca 5 h (včetně chlazení)

Počet porcí:

12 porcí

Závěr

Ořechové řezy s rumem a čokoládou představují bohatý a sofistikovaný zákusek, který kombinuje nejjemnější chutě: vláčný kakaový korpus, aroma ořechů s nádechem rumu a hebký čokoládový krém. Díky jednoduchému postupu je zvládnete i jako začátečník a výsledek vás nadchne i po uležení. Tento dezert si oblíbí všichni hosté i rodina, ať už jej podáváte ke kávě, nebo jako slavnostní sladkou tečku.