Obrácený jablečník se šlehačkou: Velmi šťavnatý koláč s vůní skořice, miluje ho celá rodina! recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 60 minut
Podzim u nás doma voní tímto skvělým jablečným koláčem, který je nejen chutný, ale také provoní vaši kuchyni. Tento recept vám ukáže, jak na to!
Pro 8 porcí
Ingredience
Na těsto:
Na náplň:
Na dokončení:
Postup přípravy
- Příprava těsta: V míse vyšlehejte žloutky s olejem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladké hmoty. Postupně přidávejte 10 lžic teplé vody. Vmíchejte sypké přísady, tj. mouku a prášek do pečiva.
- Příprava sněhu: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a do něj postupně zašlehejte 10 lžic teplé vody.
- Příprava jablečné náplně: Nastrouhaná jablka pokapejte citronovou šťávou a posypte mletou skořicí.
- Pečení: Připravte si plech, vyložte ho alobalem a natřete máslem. Na alobal navrstvěte nastrouhaná jablka. Na jablka nalijte připravené těsto. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C asi 30-35 minut. Doba pečení se může lišit podle vaší trouby, proto je dobré koláč sledovat.
- Dokončení: Po upečení nechte koláč vychladnout, poté ho vyklopte na desku tak, aby byla jablka navrchu. Na jablka rozetřete šlehačku a podle chuti můžete posypat nastrouhanou čokoládou a skořicí.
- Podávání: Koláč podávejte teplý nebo studený, skvělý je k čaji nebo kávě.