Oblíbené Margot řezy, které se rozplývají na jazyku. Tímto zákuskem potěšíte každou návštěvu. recept
- Sředně těžká přípava
- 12 porcí
- 45 minut
Milujete tyčinku Margot nebo máte chuť na něco sladkého, co si oblíbí celá rodina? Vyzkoušejte tyto Margot řezy! Je to jednoduchý recept, který vám přinese lahodné řezy plné čokoládového pudinku a zakysané smetany, posypané strouhanou Margotkou.
Pro 12 porcí
Ingredience
Těsto:
Pudinková náplň:
Poleva:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Ve větší míse ušlehejte 3 žloutky s cukrem do světlé pěny. Postupně přidávejte olej a poté střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmíchejte pevně ušlehaný sníh z bílků.
- Pečení: Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a rovnoměrně ho rozprostřete. Připravte čokoládový pudink podle návodu (smíchejte mléko, cukr, kakao a pudink) a ještě teplý ho nalijte cik-cak na povrch těsta. Pudink by měl lehce protéct těstem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
- Poleva: Na ještě teplý upečený korpus natřete zakysanou smetanu, kterou jste smíchali s vanilkovým cukrem. Povrch posypte nahrubo nastrouhanou Margotkou (pro lepší strouhání dejte tyčinku na chvíli do mrazáku).
- Chlazení: Hotové řezy nechte vychladnout a poté je uložte do lednice, aby se dobře uleželé podávaly.