Neskutečně dobré barevné šálkové řezy: Krémový dezert, který okouzlí chuťové pohárky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 40 minut
Jan, 22. 04. 2025

Barevné šálkové řezy jsou nejen lahodné a jemné, ale také vizuálně přitažlivé. Tento dezert s kakaovým korpusem, kávovým nádechem a třemi druhy čokoládových krémů je dokonalým zpestřením každého slavnostního stolu i obyčejného dne. Ať už je připravíte pro hosty, rodinu nebo jen tak pro radost, garantujeme vám, že se po nich jen zapráší.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na korpus:

Na zvlhčení korpusu:

Na čokoládové krémy:

Postup přípravy

  • Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny. Poté přidáme vanilkový cukr, kakao, mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut.
  • Zvlhčení korpusu: Po vychladnutí korpus jemně propícháme vidličkou a rovnoměrně pokapeme směsí mléka a kávy. Tento krok zajistí vláčnost a jemnou kávovou chuť.
  • Čokoládové krémy: Ve třech miskách zvlášť vyšleháme šlehačku do tuha. Do každé vmícháme rozpuštěnou čokoládu (bílou, mléčnou a hořkou). Vzniknou tak tři barevně i chuťově odlišné krémy.
  • Vrstvení: Na zvlhčený korpus nanášíme lžící střídavě barevné krémy, abychom vytvořili mramorovaný efekt. Krémy můžeme jemně rozetřít do hladka.
  • Chlazení a krájení: Dezert necháme minimálně 2 hodiny odpočívat v lednici, ideálně však přes noc. Poté krájíme na pravidelné řezy a podáváme.

Celková doba přípravy a počet porcí

  • Příprava: 40 minut

  • Chlazení: min. 2 hodiny

  • Celkem: cca 2 hodiny 40 minut

  • Počet porcí: 12

Závěr

Barevné šálkové řezy nejsou jen dezertem, jsou zážitkem. Spojení tří druhů čokolád s jemnou kávovou notou a vláčným korpusem vytváří harmonii chutí, která potěší každého milovníka sladkého. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti i pro obyčejné dny, kdy si chcete dopřát něco výjimečného.