NESCAFÉ dort bez pečení – jednoduchý dezert s neodolatelnou kávovou chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 25 minut
Jan, 07. 10. 2025

Pokud milujete kávu a sladké dezerty, tento NESCAFÉ dort bez pečení vás nadchne svou jednoduchostí i lahodnou chutí. Krémový, lehký a dokonale vychlazený dezert připravíte bez trouby, jen z pár běžných ingrediencí. Ideální pro všechny, kteří chtějí rychle potěšit rodinu nebo hosty originálním moučníkem s kávovým aroma.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava šlehačky: Smetanu ke šlehání vyšlehejte s polovinou cukru do tuhé konzistence. Odložte do chladu.
  • Příprava kávového základu: Vejce vyšlehejte se zbylým cukrem do pěny. Směs vložte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud nezačne houstnout. Přidejte instantní kávu a dobře promíchejte, aby se káva úplně rozpustila. Poté nechte vychladnout.
  • Spojení krému: Do vychladlé kávové směsi postupně vmíchejte vyšlehanou smetanu. Výsledný krém by měl být hladký, jemný a lehce kávový.
  • Skládání dortu: Sušenky krátce namočte do studeného mléka (pro výraznější chuť můžete přidat trochu rumové příchuti). Uložte je na dno formy. Přidejte vrstvu krému silnou asi 1 cm. Postup opakujte 3–4krát, přičemž poslední vrstva by měla být krémová.
  • Dokončení: Povrch dortu zarovnejte a posypte strouhanou čokoládou. Nechte odpočívat v lednici alespoň 6 hodin, ideálně přes noc, aby sušenky změkly a dezert zpevnil.

Čas přípravy a počet porcí

  • Aktivní práce: 25 minut

  • Chlazení: minimálně 6 hodin

  • Celková doba: přibližně 6 hodin 30 minut

  • Počet porcí: 10

Závěr

NESCAFÉ dort bez pečení je ideální volbou, když chcete připravit dezert rychle, bez trouby a s dokonalou chutí kávy. Kombinace jemného krému, nadýchané šlehačky a máslových sušenek vytváří harmonii, která se doslova rozplývá na jazyku. Dopřejte si ho po obědě nebo jako osvěžující zákusek k odpolední kávě – zaručeně si ho zamilujete.