Nepřekonatelný medový řez pro zaneprázdněné: Neřešíte žádné válení těsta – nalít na plech, poskládat a chystat talíře… recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 12 porcí
  • 70 minut
Tomáš, 22. 10. 2024

Pokud hledáte dezert, který je chutný, rychlý a nevyžaduje válení těsta, tento medový řez je přesně pro vás! Vše stačí nalít na plech, poskládat a za chvilku máte lahodný zákusek, který nadchne vaše hosty.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na glazuru:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr a med smíchejte nad párou, dokud se vše nerozpustí a nepropojí. Poté přidejte vejce a dobře promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně ji přidávejte do směsi. Pokud je těsto příliš husté, přidejte mléko a vše dobře vyšlehejte ručním šlehačem.
  • Pečení: Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj 1/4 těsta. Uhlaďte povrch a pečte asi 10 minut. Opakujte stejný postup pro další tři vrstvy těsta (celkem tedy upečte čtyři pláty).
  • Příprava krému: Uvařte pudink z mléka, krupice a cukru. Po vychladnutí do něj zašlehejte smetanu ke šlehání, aby byl krém hladký a jemný.
  • Skládání: Na první plát těsta naneste polovinu krému. Přidejte druhý plát těsta, potřete ho meruňkovými povidly. Položte třetí plát těsta a na něj zbylý krém. Nakonec přikryjte posledním plátem těsta.
  • Glazura: Čokoládu rozpusťte ve smetaně a nalijte ji na vršek dortu. Dejte zákusek do chladu, ideálně přes noc, aby všechny vrstvy ztuhly.

Tento medový řez je ideální volbou pro každého, kdo hledá rychlý dezert bez složité přípravy. Těsto se nemusí válet, stačí ho nalít a upečené vrstvy složit s krémem a džemem. Poleva z čokolády dodá dezertu dokonalou tečku.