Nepřekonatelný koláček Rumburak recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Krémová náplň:

    250 ml smetany na šlehání
    ,80 g moučkového cukru
    ,700 g mascarpone nebo jemného tvarohu

    těsto:

    2 ks vajec
    ,1 hrnek mléka
    ,1 hrnek kr. cukru
    ,2 hrnky polohrubé mouky
    ,1 bal. Prášek do pečiva
    ,2 lžíce kakaa
    ,1/2 hrnku oleje

    Na vrch:

    100 g hořké čokolády
    ,50 g rostlinného tuku

    1. Všechny suroviny na těsto vymícháme do hladka.
    2. Těsto navrstvíme na vymazaný plech.
    3. Pečeme na 170 stupňů cca 22 minut.
    4. Mezitím si připravíme náplň. Mascarpone rozmícháme v míse s cukrem a přimícháme i vyšlehanou smetanu. Po vychladnutí korpusu něj náplň rovnoměrně naneseme. Nakonec ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh pouze pokapat (při menším množství čokolády), nebo jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně  3 hodiny .
    5. Můj tip: korpus se mi po upečení zdál trochu suchý a tak jsem ho pokapané uvařeným kakaem a bylo to skvělé, doporučuji.
    6. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂