Nepečený tvarohový koláč s piškoty a kakaem – jednoduchý a chutný dezert recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 30 minut
Jan, 13. 06. 2025

Tento tvarohový dezert bez pečení si zamilujete na první ochutnání. Je jemný, krémový, nadýchaný a díky vrstvení s kávou namočenými piškoty i vizuálně atraktivní. Navíc je nenáročný na suroviny i přípravu – zvládne ho opravdu každý. Ideální jako sladká tečka ke kávě nebo lehký zákusek pro návštěvu.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na krém:

Na vrstvení:

Na kávu na namáčení piškotů:

Postup přípravy

  • Příprava kávy na namáčení Rozpusťte instantní kávu v horké vodě, promíchejte a nechte mírně vychladnout.
  • Příprava pudinkové směsi V misce smíchejte mléko, pudinkový prášek a bramborový škrob dohladka.
  • Příprava krému V hrnci pomalu zahřívejte máslo s cukrem, až se vše rozpustí. Přidejte tvaroh, dobře promíchejte a vmíchejte vejce. Nakonec přilijte pudinkovou směs a za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne. Poté nechte 10 minut mírně vychladnout.
  • Sestavení dezertu Do formy rozložte první vrstvu piškotů namočených krátce v kávě. Na ni rozetřete třetinu krému. Pokračujte dalšími vrstvami: piškoty – krém – piškoty – krém – piškoty. Vznikne tak 4 vrstvy piškotů a 3 vrstvy krému. Vrch zakončete vrstvou piškotů.
  • Dokončení a chlazení Povrch koláče posypte kakaem a vložte do lednice alespoň na 6 hodin, ideálně přes noc, aby dezert ztuhl a chutě se propojily.

Celková doba přípravy

30 minut příprava + min. 6 hodin chlazení

Počet porcí

10 až 12 porcí

Závěr receptu

Nepečený tvarohový koláč s piškoty a kakaem je ideální volbou pro každého, kdo chce připravit sladký dezert bez nutnosti pečení. Jeho vláčná struktura a jemně kávová chuť v kombinaci s kakaem vytváří harmonii, která uspokojí i náročné mlsouny. Skvěle se hodí k víkendové kávě, na oslavu nebo jako rychlý zákusek, když čekáte hosty. Recept si oblíbíte pro jeho jednoduchost i výsledek.