Nepečený tvarohový koláč: krémová lahůdka s čokoládovou polevou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 35 minut
Jan, 10. 03. 2025

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni? Tento nepečený tvarohový koláč je dokonalou kombinací jemné tvarohové náplně, křupavých sušenek a lahodné čokoládové polevy. Připravíte ho rychle a bez pečení!

Pro 6 porcí

Ingredience

Na koláč:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava tvarohové náplně Vejce rozšlehejte metličkou a pudinkový prášek rozmíchejte v mléce. V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo, přidejte cukr a vanilkový cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté přidejte tvaroh a míchejte do hladké konzistence.
  • Zahuštění směsi Do horké tvarohové směsi přidejte rozšlehaná vejce a pudink s mlékem. Směs vařte na mírném ohni 10–15 minut, dokud nezhoustne a nezíská sametovou konzistenci.
  • Sestavení koláče Na dno formy rozložte vrstvu máslových sušenek. Na ně nalijte polovinu horké tvarohové směsi. Poté přidejte vrstvu ochucených sušenek a přelijte zbylou tvarohovou hmotou. Nakonec vše přikryjte další vrstvou sušenek.
  • Příprava polevy Ve vodní lázni rozpusťte mléčnou i bílou čokoládu (každou zvlášť) a přidejte 2–3 lžíce mléka, aby byla konzistence tekutá, ale hustá.
  • Zdobení a chlazení Nechte čokoládu lehce vychladnout a poté ji nalijte na koláč. Pomocí párátka vytvořte dekorativní vzory. Koláč nechte odležet v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Chlazení: minimálně 4 hodiny

Počet porcí

6–8 porcí

Závěr

Tento krémový nepečený tvarohový koláč je perfektní volbou pro milovníky rychlých a jednoduchých dezertů. Sušenky dodají koláči strukturu, tvarohová náplň jemnost a čokoládová poleva sladkou tečku. Uchovávejte v lednici a podávejte dobře vychlazené.