Nepečený Raffaello dezert: Krémový, jemný a bez pečení recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 20 minut
Jan, 11. 03. 2025

Pokud milujete kokosové dezerty, tento nepečený Raffaello dort si zamilujete. Je rychlý, nenáročný a chuťově dokonalý. Jemný krém s kondenzovaným mlékem a šlehačkou v kombinaci s piškoty vytvoří vláčný dezert, který se doslova rozplývá na jazyku.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na krém:

Na vrstvení:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Příprava želatiny – Želatinu nechte nabobtnat ve vodě (přidejte jen tolik vody, aby ji pokryla).
  • Základ krému – V hrnci zahřejte mléko, přidejte kokos, odstavte a nechte vychladnout.
  • Krémová směs – V míse smíchejte kondenzované mléko se šlehačkou, přidejte vychladlé kokosové mléko a dobře promíchejte.
  • Přidání želatiny – Želatinu rozpusťte v parní lázni nebo v mikrovlnné troubě a vmíchejte do krému. Nechte pár minut vychladnout.
  • Skládání vrstvy – Do dortové formy vyložené fólií položte vrstvu piškotů namočených v oslazeném mléce, na ně rozetřete polovinu krému.
  • Další vrstvy – Přidejte druhou vrstvu piškotů, potřete zbytkem krému a zakončete třetí vrstvou piškotů.
  • Chlazení – Dezert pevně zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň 6 hodin (nejlépe přes noc), dokud krém neztuhne a piškoty nezměknou.
  • Dokončení – Vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem do tuha, potřete vrch dezertu a posypte strouhaným kokosem. Můžete ozdobit kuličkami Raffaello.

Celková doba přípravy

  • Příprava krému a vrstvení: 20 minut
  • Chlazení: 6 hodin
  • Celkem: 6 hodin 20 minut

Počet porcí

  • 8–10 porcí

Závěr

Tento nepečený Raffaello dezert je jednoduchý na přípravu, ale přesto luxusní. Ideální pro všechny, kteří chtějí rychlý, krémový a neodolatelně jemný dezer