Nepečený pudinkový koláč: Rychlý a lahodný dezert na léto recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 30 minut
Jan, 13. 03. 2025

Tento nepečený pudinkový koláč je dokonalou volbou pro horké letní dny, kdy se vám nechce zapínat troubu. Je krémový, jemný a dokonale sladký. Navíc jeho příprava je snadná a rychlá – stačí pár ingrediencí a trocha trpělivosti, než ztuhne v lednici.

Pro 8 porcí

Ingredience

Korpus:

Krém:

Dekorace:

Postup přípravy

  • Příprava korpusu Rozdrtíme sušenky na jemnou drobenku. Rozpustíme máslo (nebo margarín) a smícháme ho s mletými sušenkami a mlékem, dokud nevznikne vlhká, soudržná hmota. Směs rovnoměrně natlačíme do kulaté formy (průměr cca 24 cm) a dáme do lednice ztuhnout.
  • Příprava krému Mléko, cukr a pudinkový prášek smícháme a uvaříme klasický vanilkový pudink. Necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Mezitím si vyšleháme smetanu ke šlehání a poté ji jemně vmícháme do vychladlého pudinku. Krém rovnoměrně rozetřeme na vychlazený sušenkový základ.
  • Dekorace a finální úprava Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu se smetanou. Nalijeme na pudinkovou vrstvu a rovnoměrně rozetřeme. Koláč necháme minimálně 4 hodiny chladit v lednici, ideálně přes noc.
  • Servírování Nepečený pudinkový koláč krájíme na úhledné porce a můžeme ozdobit strouhanou čokoládou nebo ovocem.

Závěr

Tento jednoduchý nepečený koláč vás nadchne svojí jemnou chutí a krémovou konzistencí. Díky rychlé přípravě a osvěžujícímu pudinkovému krému je ideální na letní oslavy, rodinná setkání nebo jen tak ke kávě. Pokud milujete snadné a chutné dezerty, určitě ho vyzkoušejte!

(na 8 porcí, doba přípravy: 30 minut + chlazení)