Nepečený malinový sen bez cukru – lehký letní dezert za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 20 minut
Jan, 22. 07. 2025

Hledáte osvěžující sladkou tečku bez přidaného cukru a bez zapínání trouby? Tento nepečený malinový dezert vsází na přirozenou sladkost ovoce a banánu, hebký tvarohovo-smetanový krém a vrstvy namočených sušenek. Připravíte ho za chvíli, zbytek obstará lednice.

Pro 8 porcí

Ingredience

Ovoce:

Základ (sušenkové vrstvy):

Krém:

Na posypání / dokončení (volitelné):

Na servírování (volitelné):

Postup přípravy

  • Připravte ovoce Maliny opláchněte, osaďte citronovou šťávou a dejte stranou. Černý rybíz opláchněte a nechte okapat.
  • Ušlehejte krém Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha. Vmíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Přidejte rozmačkaný banán a případně malé množství medu – ochutnejte a dolaďte sladkost.
  • Sestavení dezertu Dno formy vyložte vrstvou sušenek a lehce je pokapejte džusem, kávou nebo rumem (nepřemáčejte). Rozetřete část krému, posypte černým rybízem či jiným ovocem. Opět sušenky + pokapání, krém. Poslední vrstvu tvoří krém.
  • Finále Na vrch rozložte zbytek malin, posypte čokoládovými lupínky či drobenkou ze sušenek. Zakryjte fólií a dejte na 2–3 hodiny (ideálně přes noc) vychladit a ztuhnout.
  • Servírování Krájejte ostrým nožem na řezy. Podávejte samostatně nebo se šlehačkou či zmrzlinou.

Celková doba přípravy

  • Aktivní příprava: 20 minut

  • Chlazení v lednici: 2–3 hodiny

  • Celkem: cca 2 hodiny 20 minut

Závěr

Nepečený malinový sen bez cukru je důkazem, že lehký dezert může být zároveň lahodný a efektní. Banán a ovoce dodají přirozenou sladkost, tvaroh se smetanou zajistí krémovost a sušenky strukturu. Dezert si snadno přizpůsobíte – měňte ovoce, nápoj na máčení i posyp a pokaždé získáte novou chuťovou variantu.