Nepečený dezert ze zakysané smetany a Salka: krémová dobrota s kávovou chutí hotová za 15 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 15 minut
Jan, 22. 04. 2025

Hledáte rychlý a jednoduchý recept na dezert bez pečení, který potěší každého? Tento nepečený krémový dezert ze zakysané smetany a Salka je perfektní volbou! Připravíte ho za pouhých 15 minut a výsledek je neuvěřitelně lahodný. Jemný krém s chutí kávy, lehké piškoty a čokoládová poleva tvoří kombinaci, kterou si zamilujete.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na krém:

Na čokoládovou polevu:

Postup přípravy

  • Připravte si krém: Vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuha. Zakysanou smetanu vyšlehejte s kondenzovaným mlékem a poté vše spojte se šlehačkou. V míse, kde bylo Salko, si připravte silnou rozpustnou kávu (cca 1 šálek).
  • Připravte želatinu: Nechte ji nabobtnat v trošce vody, poté ji lehce zahřejte a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Přidejte ji do smetanového krému.
  • Připravte formu: Dno formy vyložte piškoty namočenými v kávě – namáčejte vždy jen jednu stranu a tu pokládejte dolů.
  • Vrstvení: Na piškoty naneste polovinu krému, znovu přidejte vrstvu namočených piškotů a navrch druhou polovinu krému.
  • Poleva: Ve smetaně na šlehání rozpusťte čokoládu a ještě teplou směsí přelijte vršek dezertu.
  • Chlazení: Dezert dejte minimálně na 3 hodiny do lednice (ideálně přes noc), aby dokonale ztuhl.

Celková doba přípravy

Příprava: 15 minut

Chlazení: minimálně 3 hodiny

Počet porcí: 8–10

Závěr

Tento rychlý dezert s kávou a zakysanou smetanou je ideální, když potřebujete něco sladkého bez složitého vaření. Spojení jemného krému, osvěžující zakysané smetany a čokoládové polevy tvoří dokonalou harmonii chutí. Skvělý jako pohoštění pro návštěvu, ke kávě i jako sladká tečka za obědem. Vyzkoušejte a zamilujte si ho!