Nepečené krémové řezy ze Salka recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Na polevu:
- 200 g mléčné čokolády
- 5 lžic mléka
- 3 lžíce cukru
- 150 g másla
- Nejdříve si z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Je důležité, aby měl pudink, salko i máslo stejnou teplotu – jinak krém nebude mít správnou konzistenci.
- Máslo ušleháme spolu se salkem a pak do krému zapracujeme i pudink. Utřeme jednotný krém. Mně se krém díky salku zdál dost sladký, ale pokud rádi hodně sladíte, můžete přidat cukr nebo dosladit medem.
- Sušenky rozložíme na rovný povrch – můžeme je trochu potřít nějakým dobrým džemem, dezert bude ještě chutnější, pak navrstvíme krém, sušenky, krém a takto vrstvíme, dokud nevypotřebujeme všechny přísady.
- Nakonec polijeme polevou, kterou připravíme smícháním surovin ve vodní lázni. Krém je výborný i do jiných dezertů.
- Podáváme vychlazené.