Neodolatelný tvarohový koláč recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Jan, 30. 09. 2025

Tento koláč kombinuje jemný tvarohový krém, nadýchaný korpus a lahodnou čokoládovo-smotanovou polevu. Je ideální ke kávě nebo jako sváteční dezert, když chcete překvapit rodinu domácí pochoutkou.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na korpus / těsto:

Na tvarohový krém:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Korpus / těsto V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva, mouku a mléko. Nakonec vmíchejte kakao podle chuti. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a upečte základ koláče.
  • Tvarohový krém Uvařte puding podle návodu v mléce. Do teplého pudingu vmíchejte máslo. Nechte vychladnout a následně do něj zapracujte tvaroh, cukr a rum.
  • Poleva Rozpusťte čokoládu a spojte ji se zakysanou smetanou tak, aby vznikla hladká polevová směs.
  • Dokončení koláče Na vychladlý korpus rozetřete tvarohový krém. Navrch naneste čokoládovo-smetanovou polevu. Nechte koláč důkladně vychladnout nebo i ztuhnout v chladničce, než krájíte.

Čas přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: přibližně 1 hodina (včetně pečení a chladnutí)

  • Počet porcí: cca 12

Závěr

Tento tvarohový koláč je výbornou volbou pro každou příležitost – je nejen chutný, ale i elegantní, přitom není komplikovaný. Jemný krém, čokoládová poleva i křehký korpus tvoří harmonii, která zaujme každého milovníka domácího pečení. Pokud chcete recept obměnit, můžete část čokoládové polevy obohatit trochou rumu nebo přidat nastrouhanou citronovou kůru pro svěží nádech.