Neodolatelný banánovo-čokoládový koláč: domácí dobrota, kterou si zamilujete recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 12 porcí
  • 90 minut
Jan, 24. 04. 2025

Hledáte recept na vláčný, sladký a vizuálně atraktivní zákusek, který potěší každého člena rodiny? Vyzkoušejte tento banánovo-čokoládový koláč, který připomíná chuť známých banánků v čokoládě, ale v mnohem luxusnější domácí podobě. Hodí se na oslavy, víkendové mlsání i jako dezert ke kávě.

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Na polití:

Šlehačková vrstva:

Krém:

Čokoládová poleva:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte mléko, mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše promíchejte do hladkého těsta. Přelijte do vymazaného a vysypaného plechu, jemně poklepejte plechem o stůl a dejte péct na 170 °C asi 25–30 minut.
  • Navlhčení a příprava šlehačky: Po upečení těsto propíchejte špejlí a rovnoměrně polijte 200 ml mléka. Připravte šlehačku dle návodu a nechte ztuhnout v lednici.
  • Krém: Mléko, vodu, cukr, mouku a kakao smíchejte a uvařte hustý krém. Nechte lehce vychladnout.
  • Sestavení koláče: Na navlhčené těsto rozetřete šlehačku, na ni rozložte plátky banánů. Poté rozetřete uvařený krém.
  • Poleva: Rozpusťte čokoládu s Cerou ve vodní lázni a nalijte rovnoměrně na povrch koláče.
  • Chlazení: Koláč nechte důkladně vychladnout a poté dejte do lednice alespoň na 6 hodin, ideálně přes noc.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 1,5 hodiny + chlazení přes noc

  • Počet porcí: cca 12

Závěr:

Tento banánovo-čokoládový koláč je doslova sladkým pokušením, kterému málokdo odolá. Kombinace vláčného těsta, šlehačky, banánů, kakaového krému a lesklé čokoládové polevy vytváří dokonalou harmonii chutí. Překvapte své blízké tímto skvostným zákuskem, který chutná ještě lépe po uležené noci v lednici. Nezapomeňte si recept uložit a sdílet ho s přáteli!