Neodolatelné řezy Černý les – čokoládový dezert s čerešňovou náplní recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 175 minut
Jan, 31. 01. 2025

Pokud máte rádi lahodnou kombinaci čokolády, třešní a šlehačky, pak si řezy Černý les rozhodně zamilujete. Tento dezert je inspirovaný tradičním schwarzwaldským dortem, ale jeho příprava je jednodušší a rychlejší. Měkké kakaové těsto, šťavnatý třešňový krém a nadýchaná šlehačka vytvářejí dokonalou harmonii chutí, která potěší každého milovníka sladkostí.

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Na vrch:

Postup přípravy

  • Příprava těsta Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao, teplou vodu, olej a postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přilijte mléko a opatrně zapracujte vyšlehaný sníh. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut. Propečení zkontrolujte testem špejlí. Po upečení nechte těsto vychladnout a odstraňte pečicí papír.
  • Příprava krému Z třešňové šťávy, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Do ještě horkého pudinku přidejte třešně a krátce povařte. Jakmile směs mírně vychladne, přidejte máslo a důkladně promíchejte. Vlažný krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý kakaový korpus a nechte zcela vychladnout.
  • Dokončení Ze smetany ke šlehání a ztužovače vyšlehejte pevnou šlehačku. Šlehačku naneste na vychladlý třešňový krém a povrch posypte strouhanou čokoládou. Před podáváním nechte řezy odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

Doba přípravy

  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 25 minut
  • Chlazení: 2 hodiny
  • Celkový čas: 2 hodiny 55 minut

Počet porcí

  • Přibližně 12 porcí

Závěr

Řezy Černý les jsou skvělou volbou pro každou příležitost – ať už rodinnou oslavu, sváteční stůl nebo jen sladkou odměnu k odpolední kávě. Kombinace čokolády, třešní a šlehačky nikdy nezklame a tento dezert si oblíbí každý, kdo miluje nadýchané a šťavnaté zákusky. Vyzkoušejte je a přesvědčte se sami!