Neodolatelné jednohubky s klobáskou a sýrem: rychlý recept, který mizí ze stolu jako první

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 25 porcí
  • 100 minut
Jan, 19. 11. 2025

Tyto jednoduché a přitom výjimečně chutné jednohubky patří mezi malé slané pečivo, které se hodí na oslavy, Silvestr, rodinné posezení i běžné zobání k televizi. Křehké smetanové těsto, uvnitř kousek pikantní klobásky a navrch sýr – kombinace, která nikdy nezklame. Připravují se snadno, rychle a bez zbytečných ingrediencí.

Pro 25 porcí

Ingredience

Těsto:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse smíchej hladkou mouku, změklou Heru nebo máslo a kysanou smetanu. Rukama vypracuj hladké, měkké těsto. Zabal ho do fólie a nech alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici – těsto bude pevnější a lépe se s ním pracuje.
  • Tvarování Odleželé těsto rozválej na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 3–4 mm. Pomocí skleničky nebo vykrajovátka vykrájej kolečka.
  • Skládání jednohubek V mističce rozmíchej vejce s oblíbeným kořením. Na polovinu koleček polož plátek klobásky a potřete je ochuceným vejcem. Přiklop dalšími kolečky, okraje jemně přimáčkni a znovu potřete vejcem. Nakonec povrch posyp sýrem.
  • Pečení Jednohubky přendej na plech vyložený pečicím papírem a peč při 180 °C přibližně 15–18 minut, dokud nezezlátnou.

Celková doba přípravy

Příprava: 20 minut

Odležení těsta: 60 minut

Pečení: 15–18 minut

Celkem: cca 1 hod 40 min

Počet porcí

Z jedné dávky získáš přibližně 25–30 kusů.

Závěr

Tyto jednohubky jsou ideálním receptem pro každého, kdo hledá rychlé a spolehlivé pohoštění. Křehké těsto, šťavnatá klobáska a sýr tvoří chuť, které nikdo neodolá. Výborně chutnají teplé i studené a skvěle se hodí na jakoukoliv společenskou akci. Ulož si recept mezi oblíbené — rozhodně ho nebudeš dělat naposledy.