Nejrychlejší nepečená tvarohová roláda s banánem: hotová za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 10 minut
Jan, 15. 04. 2025

Chcete si dopřát sladkou tečku ke kávě nebo čaji bez pečení a zdlouhavých příprav? Tahle tvarohová roláda s banánem je nejen rychlá, ale i neuvěřitelně chutná. Navíc je ideální i pro děti – tvaroh v ní ani nepoznají!

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava čokoládové směsi: Máslo (50 g) rozpusťte v mikrovlnné troubě. Do horkého másla vmíchejte nalámanou mléčnou čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. V případě potřeby směs ještě krátce ohřejte.
  • Základ na roládu: Dortové oplatky (nebo sušenky/piškoty) rozmixujte na jemné drobečky. Vmíchejte je do tvarohu. Přidejte čokoládovou směs a znovu důkladně promíchejte. Pokud je hmota příliš řídká, přidejte více drcených oplatek – výsledná hmota musí být tvárná a držet tvar.
  • Tvarování rolády: Na potravinovou fólii rozetřete směs do tvaru obdélníku. Doprostřed položte celé banány a pomocí fólie vytvořte pevnou roládu. Uložte ji minimálně na 30 minut do lednice, aby ztuhla.
  • Dokončení a servírování: Po vychlazení roládu rozbalte a obalte v nasekaných ořechách nebo nastrouhané čokoládě. Nakrájejte na plátky a podávejte vychlazené.

Celková doba přípravy

Příprava: 10 minut

Chlazení: 30 minut

Celkem: cca 40 minut

Závěr receptu

Tato rychlá tvarohová roláda bez pečení je skvělým řešením, když potřebujete během chvilky vykouzlit něco sladkého. Kombinace banánu, čokolády a tvarohu chutná dospělým i dětem, navíc neobsahuje zbytečné cukry navíc. Výborně se hodí jako zdravější dezert ke kávě, na oslavu nebo jen tak, když vás honí mlsná.

Tip: Pro jemnější chuť použijte vanilkový tvaroh nebo přidejte špetku skořice.