Nejoblíbenější jablečný koláč v Itálii. Je tak chutný, že si ho oblíbíte i vy! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 60 minut
Jan, 17. 01. 2025

Vyzkoušejte italský recept na neodolatelný jablečný koláč. Je jemný, šťavnatý a plný chuti díky kombinaci jablek, skořice a jemné polevy. Tento koláč se hodí na každou příležitost a jeho příprava je jednoduchá i pro začátečníky.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na náplň:

Na těsto:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava jablečné náplně: Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte je se 2 lžícemi cukru a špetkou skořice. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte připravená jablka a krátce je poduste, dokud nezměknou. Vmíchejte lžíci medu nebo meruňkového džemu a promíchejte. Odstavte a nechte vychladnout.
  • Příprava těsta: V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte olej a znovu promíchejte. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto rozdělte na dvě části.
  • Skládání koláče: Polovinu těsta rozprostřete na dno formy vyložené pečicím papírem. Na těsto rovnoměrně rozložte připravenou jablečnou náplň a zarovnejte. Druhou polovinu těsta vyválejte a položte na náplň. Povrch těsta lehce propíchejte vidličkou.
  • Dokončení a pečení: Vaječný bílek vyšlehejte s moučkovým cukrem na hladkou polevu a rovnoměrně ji rozetřete na povrch koláče. Meruňkový džem trochu zahřejte a vytvořte na polevě mřížku. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.

 

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 40 minut
  • Celkem: 1 hodina

Počet porcí:

  • 6–8 porcí

Tento nejoblíbenější italský jablečný koláč vás okouzlí svou šťavnatou náplní a jemným těstem. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést jeho neodolatelnou chutí!