Nejměkčí rohlíky jako z bavlnky z toho nejjemnějšího těsta recept
Postup přípravy
-
Do rendlíku nalijeme mléko, olej, přidáme cukr, bílky, droždí a promícháme.
-
Přidáme polovinu prosáté mouky, zamícháme a přidáme druhou polovinu mouky.
-
Vymícháme jednotné těsto – těsto je měkké a lepivé.
-
Přendáme na pomoučený pracovní desku, kde mícháme a podle potřeby přidáváme mouku.
-
Uhněteme jednotný bochník.
-
Bochník přendáme do olejem vymazané misky a olejem pomastíme i samotné těsto.
-
Přikryjeme igelitovým sáčkem nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout – těsto zdvojnásobí svůj objem .
-
Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Polovinu těsta rozdělíme na 4 bochánky a každý ještě na polovinu, z jedné poloviny těsta nám tedy vznikne 8 kousků (bochánků).
-
Zatímco pracujeme s jedním, ostatní bochánky i zbylou polovinu těsta přikryjeme, aby neoschli.
- Bochánky si rozválíme, na jednu polovinu navrstvíme náplň podle chuti (slanou nebo sladkou) a opačnou stranu cesta si nařízneme rádýlkem nebo nožem.
-
Srolujeme a konce stočíme (abychom získali tvar rohlíčku).
-
Takto připravené rohlíčky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Dokud se vyhřejeme trouba, přikryjeme je. Potom rohlíčky potřeme žloutkem.
-
Pečeme při teplotě 190 stupňů dozlatova, cca 15 minut.
Poznámka
1 hrnek = 200 ml